انگور فرنگي
نهال انگور فرنگي قرمز
انگور فرنگي چيست؟
انگور فرنگي (Amla) بوته بادوامي است كه طول آن به دو متر ميرسد. گياه شاخههاي چوبي دارد و بدون ساقه مركزي است. برگهاي آن معطر و رنگ سبز تيره دارند و بر روي شاخههاي بلند گياه به صورت يكدرميان جفت يا خوشه بيرون ميآيند. در بهار گلهاي سفيد مايل به سبز از محور خوشهها آويزان شده و بعداً به ميوه ارغواني تيره انگور فرنگي تبديل ميشوند. به فارسي «انگور فرنگي» و به تركي «فرنگ اوزومي» گفته ميشود. در اصطلاح مازندران در نور و كجور «گالش انگور» و «گالش انگورك» و در رودسر «ديوانگوري» ناميده ميشود. گياهشناسان هندي نام اصلي اين گياه را grossularia.R و ساير نامها را نامهاي مترادف ذكر ميكند. اين گياه بومي مناطق شمال و مركزي اروپا و غرب آسياست و به صورت خودرو در خاكهاي مرطوب در جنگلهاي شمال ميرويد.
تركيبات شيميايي انگور فرنگي
از نظر تركيبات شيميايي در برگ هاي تازه گياه، وجود اسيد سيانيد ريك گزارش شده است. در ميوه انگور فرنگي تيغ دار، مقدار قند (حدود ۷ درصد دكستروز و لوولوز) و در حدود ۱/۵درصد اسيدهاي آزاد، نظير سيتريك اسيد، ماليك اسيد و وينيك اسيد و در ميوه نرسيده سوكسي نيك اسيد، كمي مواد آلبومينوئيدي، تانن و… يافت مي شود.
در تخم آن مقاديري لعاب وجود دارد.در غنچه ها و جوانه هاي گياه، اسانس روغني فرار وجود دارد. در ميوه آن ماليك اسيد، سيتريك اسيد، تارتاريك اسيد و پكتين مشخص شده است. در اسانس جوانه هاي آن نوپينن، ال سابي نن و دي- كاريوفيلن يافت مي شود.
انگور را مي توان به صورت تازه به عنوان انگور روميزي مصرف كرد كه براي تهيه مربا، شيره انگور، ژله، عصاره هسته انگور يكي از قديمي ترين گياهان كشت شده است.انگور، سركه و روغن هسته انگور استفاده مي شود، يا به عنوان كشمش، مويز و سلطان خشك مي شود. انگور يك نوع ميوه غيراقليمي است كه عموماً به صورت خوشه اي يافت مي شود.
خاورميانه به طور كلي به عنوان سرزمين انگور توصيف مي شود و كشت اين گياه از 6000 تا 8000 سال پيش در آنجا آغاز شد.رنگ انگور از قرمز تيره تا زرد مايل به صورتي تا سايه هاي سبز تا سياه متغير است.
خاك مناسب درخت انگور چيست؟ اين پرسش بسياري از باغداران است. درخت انگور گياهي بسيار قديمي است كه مصريهاي باستان پنج هزار سال قبل از ميلاد آنرا مي شناختند. زادگاه اصلي انگور آسياي صغير و ايران بوده و هم اكنون نيز به صورت وحشي و نيمه وحشي در اين مناطق ديده مي شود. انگور به سرماي شديد زمستاني اهميتي نمي دهد ولي براي گياه اين مهم است كه بهار و تابستان گرم و آفتاب داشته باشد.ديدن انگورهاي رسيده و آبدار هم براي انسان و هم ديگر جانداران هيجان آور و شادي بخش است. انگور نوعي ميوه است كه در خوشه هاي 15 تا 300 تايي رشد مي كند و مي تواند زرشكي، سياه، آبي تيره، زرد، سبز، نارنجي و صورتي باشد. انگورهاي "سفيد" در واقع به رنگ سبز هستند و به طور تكاملي از انگور بنفش مشتق شده اند. جهش در دو ژن تنظيم كننده انگور سفيد توليد آنتوسيانين ها را كه مسئول رنگ انگور بنفش هستند، متوقف مي كند. انگورها معمولاً يك شكل بيضوي شبيه يك كروي پرولاتي هستند.
طبق گزارش "سازمان خواربار و كشاورزي" (FAO)، تقريباً 76000 كيلومتر مربع از جهان براي پرورش انگور استفاده مي شود. حدود 71 درصد انگور براي استفاده مي شود. 27 درصد به عنوان ميوه تازه و 2 درصد به عنوان ميوه خشك استفاده مي شود. بخشي از توليد انگور به ساخت آب انگور مي رسد تا به عنوان شيرين كننده براي ميوه هاي كنسرو شده "بدون شكر افزوده" و "100% طبيعي" استفاده شود. سطح اختصاص داده شده به تاكستان حدود 2 درصد در سال افزايش مي يابد.
برچسب: انگور، نهال انگور، خريد نهال انگور،
ادامه مطلب